Talenten opnieuw centraal tijdens zesde IKANDA kindercongres

Vandaag organiseerde Flanders DC voor de zesde keer het kindercongres IKANDA. 1600 leerlingen lieten zich inspireren door bekende en minder bekende Vlamingen. De rode draad van de dag? Talent en wat je er mee kan. Flanders DC kleurt met dit congres één keer per jaar buiten haar traditionele ondernemersdoelgroep.

Autopiloot Anthony Kumpen, rapster Slongs Dievanongs en regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah kregen de zaal meteen op hun hand. Hun verhaal over talent en met talent aan de slag gaan, zorgde in de zaal duidelijk voor inspiratie en enthousiasme. Tijdens de vragenronde kregen leerlingen de kans vragen te stellen.

“Leren winnen begint met goed kunnen verliezen” motiveerde Anthony Kumpen om niet na één tegenslag op te geven. Slongs Dievanongs demonstreerde haar rapskills en vertelde hoe ze inspiratie haalt uit elke gelegenheid. Zoals het podium van IKANDA. Slimste mens Adil El Arbi en zijn mede-regisseur Bilall Fallah vertelden over hun dromen en doelstellingen. Uiteraard viel daarbij het woord Hollywood.

Tijdens de middagpauze kunnen de leerlingen aan de slag tijdens workshops en tijdens de namiddag volgen nog presentaties van Natalia, Veronique Leysen en Tom Waes. Het congres sluit af met beatboxer Fatty K.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Neem contact op met

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be