Tom Lanoye opent Creative Ville

Uitverkocht congres over ondernemen in de creatieve sector

Deze middag gingen in Tour & Taxis (Brussel) de deuren van Creative Ville open. Keynote spreker Tom Lanoye opende de conferentie. In de vooravond sluiten Erik Van Looy en Daan Creative Ville af. Met meer dan 600 deelnemers, was deze tweede editie van Creative Ville uitverkocht. Volgens organisator Flanders DC is er grote nood aan inspiratie en informatie over ondernemen in de creatieve sector.

Deze middag verzamelde het kruim van creatief Vlaanderen in Tour & Taxis in Brussel. De conferentie Creative Ville opende er de deuren. "We zijn heel tevreden met onze sprekerslijst: van Tom Lanoye over Arne Sierens, Lieve Blancquaert tot Erik Van Looy en Daan en dat is nog maar een greep uit het aanbod," aldus Carlo Vuijlsteke van Flanders DC.  "Creative Ville is het enige event dat mensen uit de verschillende creatieve disciplines samenbrengt. We hebben sprekers uit zowat alle creatieve sectoren."

Ook het publiek (Creative Ville was met meer dan 600 deelnemers uitverkocht) komt uit de verschillende hoeken van de creatieve sector. "Deze sector is nu al een belangrijk economisch gegeven en heeft nog veel meer potentieel voor de toekomst," adus Pascal Cools, directeur van Flanders DC. "Maar het mag duidelijk zijn dat ondernemen in de creatieve sector eigen wetmatigheden heeft. Bovendien zijn creatieven niet noodzakelijk pur sang ondernemers. Hen daarin wegwijs maken en inspireren is één van de opdrachten van Flanders DC."

Tom Lanoye opende. "Ik beschouw mezelf als the Godfather van het artistieke ondernemerschap. Maar ik vind echt dat we creativiteit veel beter moeten omringen. En vooral dat de kunstenaar centraal moet blijven staan. De overheid en de werkgeversorganisaties _ die nu altijd wel een mening hebben _ zouden veel meer kunnen doen. Nu wordt vaak ondernemerschap gesubsidieerd, niet creativiteit. Je kan kunst en cultuur niet alleen aan de markt overlaten, daar betaal je gegarandeerd een hoge, immateriële prijs voor."

Straks komen ook een reeks "Straffe Gasten" op het podium (Arne Sierens, Lieve Blancquaert, Elise Caluwaerts, An Nelissen). Parallel staan verschillende breakout-sessies op het programma. Rond 17 uur zijn Erik Van Looy en Daan de laatste keynote sprekers. Zij worden geïnterviewd door Tim Verheyden. Minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters zal Creative Ville afsluiten.
"Dit evenement illustreert hoeveel creatief talent we in Vlaanderen hebben en stimuleert bovendien het ondernemend potentieel van de sector," aldus Minister Muyters. "Als overheid willen we de drempels verlagen die zij ondervinden bij het ondernemerschap en bij het delen van hun expertise met andere sectoren." 

In bijlage vind je al enkele sfeerbeelden. Meer foto's worden in de loop van de avond via onze pressroom toegevoegd.

Het volledige programma van Creative Villecreativeville.be

Kendy Smits

Project manager, Flanders DC

Trui Moerkerke

Communications Manager , Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC, voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity, daar staan we voor.

Contact

Diestsevest 76 - 3000 Leuven

+32 16 24 29 24

[email protected]

www.flandersdc.be