Uitnodiging kindercongres Ikanda

Kan Tom Waes 1600 twaalfjarigen aan?

Donderdag 3 april organiseert Flanders DC in de Brabanthal in Leuven Ikanda, het enige kindercongres In Vlaanderen. 1600 leerlingen uit het zesde leerjaar komen er een hele dag luisteren naar boeiende sprekers als Tom Waes, Lieve Blancquaert, Sven Nys, Sven Ornelis en anderen. Tijdens workshops kunnen de kinderen proeven van cultuur, wetenschap en ondernemingszin.

Flanders DC, de Vlaamse organisatie voor ondernemingscreativiteit, organiseert Ikanda voor de vijfde keer. Dit kindercongres over talent is een boeiende dag op maat van het zesde leerjaar. Ikanda is jaar na jaar een groot succes. Je moet erbij geweest zijn om de sfeer te kunnen bevatten (voor een korte clip van de editie 2013, klik hier)

Aan de basis van Ikanda liggen de inzichten van de onderwijsdeskundige Sir Ken Robinson. In zijn boek "The Element" stelt hij dat mensen zich pas goed in hun vel voelen wanneer hun passie samenvalt met hun talent. Wat je graag doet, doe je meestal goed en omgekeerd. Robinson concludeert dat talentontwikkeling hoog op de onderwijsagenda moet staan.

Tijdens Ikanda kunnen twaalfjarigen meer ontdekken over hun talenten. In een plenair gedeelte komen ze van de sprekers te weten hoe die van hun talent hun job maakten en hoe ze hun loopbaan aangepakt hebben.
Ikanda 2014 heeft een topaffiche met fotografe en tv-maker Lieve Blancquaert, met "geen-uitdaging-is-mij-te-veel" Tom Waes, met jeugdschrijver Marc De Bel, met radiomaker Sven Ornelis en met Arnoud Raskin, oprichter van Streetwize. In de namiddag staan op het programma: wereldkampioen veldrijden Sven Nys, antropologe en KUL-professor Ann Cassiman, acteur Herman Verbruggen, tv-chef Sofie Dumont en beatboxer Fatty K. 

Tijdens de middagpauze kunnen de congresgangers workshops volgen en zo proeven van cultuur, wetenschap en ondernemingzin in een denk- en doe-expo.

Contacteer ons indien u erbij wil zijn en/of interviews met één of meerdere sprekers wenst.

Trui Moerkerke
Communication Manager Flanders DC
Tel. 0474 26 61 28
[email protected]

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

[email protected]

www.flandersdc.be