Wat Jan Fabre kan betekenen voor de sportgeneeskunde en andere samenwerkingsvoorbeelden

Samenwerken met mensen uit de creatieve wereld moet leiden tot meer en andere innovatie. Dat was het uitgangspunt van het IWT (het Vlaamse innovatieagentschap) en Flanders DC om de call voor innovatie met de creatieve industrie (CICI) op te zetten. De resultaten van de oproep werden deze middag voorgesteld aan het publiek en zijn ook raadpleegbaar via een nieuwe website.

Via CICI kregen bedrijven en kennisinstellingen financiële ondersteuning en begeleiding om innovatieprojecten op te zetten met spelers uit de creatieve wereld zoals kunstenaars, ontwerpers, performers enz.... De resultaten van 32 van deze projecten zijn vanaf vandaag raadpleegbaar op de website cici.flandersdc.be.

Je ontdekt er onder meer wat Jan Fabre voor de sportgeneeskunde kan betekenen en het verhaal achter het honingraathotel dat na de wereldwijde persaandacht nu ook de festivalterreinen verovert.

De projecten zijn zeer uiteenlopend: sommige richten zich echt op een commercieel product anderen willen dan weer een maatschappelijke impact hebben. Ze delen wel één gemeenschappelijk kenmerk: de innovaties zijn gerealiseerd en beïnvloed door samenwerking met de creatieve industrie.

De website voorziet voor elk project een beknopte samenvatting en links naar de projectwebsites. Op die manier is de website een handige en bruikbare database voor mensen die meer willen weten over de verschillende vormen van innovatie met de creatieve industrie. Journalisten kunnen uit deze database putten voor concrete Vlaamse voorbeelden van innovatieve samenwerkingen. Ondernemers en creatieven kunnen er inspiratie opdoen om zelf aan de slag te gaan.

Het IWT-subsidieprogramma CICI heeft er nu twee edities opzitten. Flanders DC nam voor deze projecten de coördinatie en de communicatie voor haar rekening. Er werden over de twee edities heen 34 projecten gefinancierd.

Journalisten die meer willen weten over deze projecten, kunnen contact opnemen met Carlo Vuijlsteke, projectcoördinator van CICI.

Carlo Vuijlsteke

Projectcoördinator CICI, Flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Neem contact op met

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be