Skip to Content

Wat Jan Fabre kan betekenen voor de sportgeneeskunde en andere samenwerkingsvoorbeelden

Samenwerken met mensen uit de creatieve wereld moet leiden tot meer en andere innovatie. Dat was het uitgangspunt van het IWT (het Vlaamse innovatieagentschap) en Flanders DC om de call voor innovatie met de creatieve industrie (CICI) op te zetten. De resultaten van de oproep werden deze middag voorgesteld aan het publiek en zijn ook raadpleegbaar via een nieuwe website.

Via CICI kregen bedrijven en kennisinstellingen financiële ondersteuning en begeleiding om innovatieprojecten op te zetten met spelers uit de creatieve wereld zoals kunstenaars, ontwerpers, performers enz.... De resultaten van 32 van deze projecten zijn vanaf vandaag raadpleegbaar op de website cici.flandersdc.be.

Je ontdekt er onder meer wat Jan Fabre voor de sportgeneeskunde kan betekenen en het verhaal achter het honingraathotel dat na de wereldwijde persaandacht nu ook de festivalterreinen verovert.

De projecten zijn zeer uiteenlopend: sommige richten zich echt op een commercieel product anderen willen dan weer een maatschappelijke impact hebben. Ze delen wel één gemeenschappelijk kenmerk: de innovaties zijn gerealiseerd en beïnvloed door samenwerking met de creatieve industrie.

De website voorziet voor elk project een beknopte samenvatting en links naar de projectwebsites. Op die manier is de website een handige en bruikbare database voor mensen die meer willen weten over de verschillende vormen van innovatie met de creatieve industrie. Journalisten kunnen uit deze database putten voor concrete Vlaamse voorbeelden van innovatieve samenwerkingen. Ondernemers en creatieven kunnen er inspiratie opdoen om zelf aan de slag te gaan.

Het IWT-subsidieprogramma CICI heeft er nu twee edities opzitten. Flanders DC nam voor deze projecten de coördinatie en de communicatie voor haar rekening. Er werden over de twee edities heen 34 projecten gefinancierd.

Journalisten die meer willen weten over deze projecten, kunnen contact opnemen met Carlo Vuijlsteke, projectcoördinator van CICI.

Contacteer ons
Carlo Vuijlsteke Projectcoördinator CICI, Flanders DC
Carlo Vuijlsteke Projectcoördinator CICI, Flanders DC
Over Flanders DC

Flanders DC, of voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity; daar staan wij voor.

Flanders DC
Diestsevest 76 - 3000 Leuven
Fosbury & Sons — Mechelsesteenweg 271, 1.1, 2000 Antwerpen
Ravensteingalerij 38 - 1000 Brussel