Week van de Creativiteit

Van 15 tot 21 april wordt internationaal aandacht besteed aan creativiteit en innovatie. Ook Flanders DC, de Vlaamse organisatie voor ondernemingscreativiteit, heeft in deze week tal van activiteiten gepland.

Leonardo Da Vinci wordt beschouwd als de homo universalis bij uitstek. Zijn geboortedag, 15 april, is sinds 2002 internationaal de aanleiding om aandacht te schenken aan creativiteit en innovatie. Het eenvoudige, maar duidelijke uitgangspunt: met creativiteit en nieuwe ideeën kan je de wereld beter maken.

Flanders DC viert mee en maakt er een boeiende week van. We starten meteen goed: op 15 april lanceren we voor de tweede maal de online wedstrijd Eenideeperdag. Het is een hele uitdaging: maak elke dag tijd voor creativiteit. En deel je idee met de wereld.

Vorig jaar kende Eenideeperdag veel succes: meer dan 700 mensen dachten mee en zorgden voor 4100 ideeën. Voor de tweede editie hebben nu zich nu al 1100 deelnemers aangemeld.

Verder staan tijdens de Week van de Creativiteit verschillende workshops op het programma: Service Design Thinking voor de creatieve sector, een infosessie rond financieel beheer voor kunstenaars en andere creatievelingen en een eigenzinnige workshop rond motivatie en engagement van medewerkers.

De Week van de Creativiteit wordt afgesloten met een Zitdag van SOS Idee, de eerstelijnshulp van Flanders DC voor mensen die van hun idee een business willen maken.

Het programma van de Week van de Creativiteit vindt u op onderstaande link.

Contacteer ons voor meer informatie.

Contacteer ons
Over Flanders DC

Flanders DC, of voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity; daar staan wij voor.

Flanders DC
Diestsevest 76 - 3000 Leuven
Fosbury & Sons — Mechelsesteenweg 271, 1.1, 2000 Antwerpen
Ravensteingalerij 38 - 1000 Brussel