Winnaars van Pakaan bekend

Wedstrijd voor leerlingen zet aan om een goed idee ook te realiseren

Met de wedstrijd Pakaan, willen UNIZO en Flanders DC, leerlingen van het lager, secundair en hoger onderwijs uitdagen om creatief aan de slag te gaan. De opdracht aan elke klas was om een vernieuwend idee, product, dienst of project te bedenken en zo goed mogelijk uitwerken. UNIZO en Flanders DC willen met de wedstrijd creativiteit en ondernemend gedrag bij leerlingen stimuleren.

Het interactief spelletjesparcours Op Stap voor het rusthuis van het 6e leerjaar van de basisschool in Vinkt won in de categorie lager onderwijs. Een app die lange wachtrijen aan het secretariaat vermijdt, bedacht door vierdejaars Economie- Moderne talen – Humane Wetenschappen van Sint-Maarten Bovenschool uit Beveren kon de jury overtuigen in de categorie secundair onderwijs. De werksokken van de bachelor Bouw van de PXL Hogeschool wonnen in de categorie hoger onderwijs.www.pakaan.be

Winnaar lager onderwijs: Op Stap van 6e leerjaar basisschool Vinkt 
De leerlingen bedachten een interactief spelletjesparcours voor het rusthuis van hun gemeente. Elke week neemt elk kind een oudere onder zijn hoede om samen het parcours te doorlopen. Er zijn raadplaatjes, bewegingsopdrachten, een voelbak en nog veel meer opdrachten. Alle spelletjes werden door de leerlingen zelf bedacht, in samenspraak met de animatieverantwoordelijke, kiné en ergotherapeut. De klas wint een schoolfeest georganiseerd door Idee Kids.

Winnaar secundair onderwijs: iSchool van 4e Economie – Moderne Talen – Humane Wetenschappen Sint-Maarten Bovenschool Beveren
De leerlingen ontwikkelden een app die een oplossing biedt voor de lange wachtrijen aan het secretariaat. Alle leerlingen willen immers tegelijkertijd broodjes, schoolmateriaal, turnkledij,… bestellen. Zo blijft er van de speeltijd niets meer over. Met de app kan je eenvoudig materiaal of broodjes bestellen, kan de school nieuwtjes aankondigen, kan je een vraag stellen op een forum en worden foto’s van activiteiten geplaatst. Betalen kan via de schoolrekening of via een prepaid kaart.  De klas wint een adventure experience door V-formation.

Winnaar hoger onderwijs: Dirt Free Footwear van Bachelor Bouw van de PXL Hogeschool
Dirt Free Footwear zijn werksokken die uit twee delen bestaan die aan elkaar bevestigd zijn. Een van deze twee delen (de sleeve) wordt over de schoen getrokken, zodat er geen vuil in de schoen terecht komt. Ideaal voor tuinmannen, bouwvakkers en doe-het-zelvers. De winnaars krijgen een verrassingspakket van Apple bij Easy-M.

Caroline Merckx

Projectmanager, Flanders DC

Jan Seurinck

Creativity Evangelist, flanders DC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC, voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Return on Creativity, daar staan we voor.

Contact

Diestsevest 76 - 3000 Leuven

+32 16 24 29 24

[email protected]

www.flandersdc.be