You're invited - Launch A/part

Het resultaat van 20 unieke samenwerkingen tussen modeontwerpers, creatief talent én Antwerpse shops : kom het als eerste ontdekken op 4 november !

Zet alvast donderdag 4/11 ​ in je agenda voor de launch van A/part tussen 17u en 20u in alle deelnemende winkels in Antwerpen gedurende een feestelijke late night shopping experience.

Je bent ook uitgenodigd op de officiële kick-off tussen 16u30 en 17u in het MoMu. Je kan er meer info (en een goodie) krijgen, een plannetje oppikken, praten met de organisatoren en curator Baloji.

Good to know
Alle designers van Raf Simons, Elodie Ouédraogo, Walter Van Beirendonck, Tamino, Christian Wijnants, over An Vandevorst & Filip Arickx, Meryll Rogge, Tom Vanderborght, Veerle Baetens, Lefto tot Nathalie Vleeschouwer, Jan-Jan Van Essche, Stephanie D'heygere, FAÇON JACMIN, Wouters & Hendrix, enz. zullen aanwezig zijn in hun winkelpunt.

In de straten en op de pleinen zullen performers, dansers en muzikanten zorgen voor de nodige animo.

https://www.momu.be/nl/tentoonstellingen/a-part 


OVER A/PART

A/part maakt deel uit van ‘Mode 2.021 Antwerpen - Mode/Bewust’, het modefestival ter gelegenheid van de heropening van het ModeMuseum Antwerpen in september 2021. Gedurende het hele najaar wordt het vernieuwde museum gevierd met een ambitieus programma dat de Antwerpse modesector in het algemeen in de kijker zet. 

Voor A/part werden 20 unieke samenwerkingen opgezet tussen zowel gevestigde namen als opkomend talent uit de mode, kunst, muziek, film én retailsector. ​

INITIATIEFNEMERS

In opdracht van Stad Antwerpen en MoMu wil Flanders DC met dit initiatief de kruisbestuiving tussen mode en andere creatieve sectoren in de stad stimuleren, én de lokale mode- en retailsector extra in de verf zetten. De enorme veelheid aan talent die van Antwerpen een Modestad maakt, wordt zo nogmaals bevestigd.

Schepen voor toerisme en middenstand Koen Kennis: “Ik geloof sterk in dit soort kruisbestuivingen. Wat goed is voor de ene sector, is goed voor de andere, is goed voor Antwerpen. A/part is een exponent van die ongrijpbare en onbetaalbare bonus die de modesector aan Antwerpen geeft; de blijvende instroom van nieuw, ‘A-typisch’ talent, dat de stad op internationaal vlak een zekere ‘coolness’ geeft. In de slipstream van die instroom zien we een bonus voor andere creatieve sectoren in de stad.”

CURATOR BALOJI

Voor het selecteren van de samenwerkingen werd kunstenaar en muzikant Baloji aangesproken als curator. Dit Belgisch multi-talent met zijn unieke netwerk en kijk op de sector kon als geen ander verrassend originele samenwerkingen tot stand brengen en creatieve kruisbestuiving stimuleren over diverse disciplines heen. Volgens curator Baloji mag het publiek zich dan ook verwachten aan verrassende samenwerkingen en even unieke en verrassende producten.

 

20 UNIEKE CREATIES

Elke samenwerking resulteerde telkens in een tastbaar eindproduct, en het totaalaanbod zal een ruim publiek aanspreken naar ieders stijl en budget. Van juwelen en kleding tot designobjecten: het eindresultaat van elke samenwerking is telkens weer verrassend en uniek en stelt creativiteit en innovatie centraal. De verschillende creaties zullen tijdelijk tussen 4 en 20 november te ontdekken én te koop zijn in de 20 deelnemende shops in Antwerpen.

Het volledig overzicht van de deelnemers:

1. An Vandevorst & Filip Arickx / Lockwood Avenue 

2. Art By CASH / JBC

3. Bo(y)smans / VIER

4. Brandon Wen / Café Costume

5. D'heygere / DEEWEE / Ganterie Boon

6. Dodi Espinosa / Eat Dust

7. FAÇON JACMIN / Wouters & Hendrix

8. HNST / Veerle Dejaeger / Monar

9. Jan-Jan Van Essche / Tamino / Atelier Solarshop

10. Julie Kegels / Essentiel Antwerp

11. Meryll Rogge / Kiosk Radio / The Lot Radio / Lefto / Kim Ann Foxman / Copyright Bookshop

12. Miglot Fragrance Lab / Nathalie Vleeschouwer

13. Raf Simons / Pieter Stockmans / Donum

14. Tessa Dixson / Lacuna Studios / Billion Avenue

15. Tom Vanderborght / A.S.Adventure ​ 

16. Veerle Baetens / Jill Antwerp

17. Walter Van Beirendonck / Mous Lamrabat / De Makers Gallery

18. YNGR / Anthony Nti / Labels Inc.

19. Yuma Labs / Christian Wijnants

20. UNRUN / KOMONO

Download de productshots hier

Download alle campagnebeelden hier

Download de kaart met alle 20 winkeladressen hier


PRAKTISCH

A/part loopt van 4 tem 20 november 2021
https://www.momu.be/nl/tentoonstellingen/a-part
#ApartAntwerp


Press preview: 4 november tussen 16u30 en 17u in MoMu, Nationalestraat 28 Antwerpen.

Openingsevent met feestelijke late night shopping: ​
4 november 2021 van 17u tot 20u in de deelnemende shops in Antwerpen
Download hier de kaart met alle adressen


Interviewmogelijkheden op aanvraag:
aurelie.de.burbure@flandersdc.be / dirk.vermeiren@antwerpen.be

Tel. Aurélie 0477 18 06 09 ​ / Tel. Dirk 0477 234 764

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flanders DC

Flanders DC is het Vlaamse design- en modecentrum en werkt aan sterk toekomstgericht ondernemerschap in de design- en modesector. 

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be