Eenideeperdag is halfweg: al 5800 ideeën

Op maandag 15 april ging de tweede editie van de ideeënwedstrijd Eenideeperdag van start. Flanders DC daagt met deze wedstrijd Vlamingen uit om elke dag tijd te maken voor creativiteit. Na twee weken werden al meer dan 5800 ideeën gepost op Eenideeperdag.

Flanders DC, de Vlaamse organisatie voor ondernemingscreativiteit, organiseerde vorig jaar voor het eerst de wedstrijd Eenideeperdag. Het resultaat: meer dan 4300 ideeën. Maar even belangrijk als de binnengekomen ideeën, was de creativiteitstraining. Een paar honderd Vlamingen maakten een maand lang (bijna) elke dag even tijd voor creativiteit.

De tweede editie is halfweg en het enthousiasme is groot. Meer dan 5000 ideeën werden nu al gepost op Eenideeperdag. Deze webtool _ die je kan integreren met Facebook en Twitter _ moet deelnemers stimuleren om zo lang mogelijk vol te houden. Hoe meer je probeert, hoe groter de kans op een goed idee.

Voor deze editie werd er nog een extra uitdaging toegevoegd: elke donderdag kunnen ideeën rond een bepaald thema gepost worden. De eerste week was het thema 'huis-,tuin-, en -keuken'-oplossingen voor dagelijkse problemen, vorige week donderdag werden ideeën rond mobiliteit gevraagd en deze week draait het donderdag rond apps.

Het wordt op 16 mei een hele klus voor de jury. Dan worden de ideeën gewikt en gewogen. De juryleden zijn: Sara Coene (winnaar Eenideeperdag 2012), Pascal Cools (directeur Flanders DC), Indra Dewitte (VRT-journalist en anker van de Zevende Dag), Ruben Mooijman (chef economie De Standaard), Eva Mouton (illustrator), Lieven Scheire (programmamaker en standup comedian), Ann Vancoillie (winnaar van de WOMED Award) en Fons Van Dyck (Managing Director van Think BBDO). Kort na de middag wordt bekend gemaakt wie de winnaars zijn van deze tweede Eenideeperdag. 

Trui Moerkerke

flanders DC

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.

About Flanders DC

Flanders DC is the Flemish design and fashion center and works on strong and future-oriented entrepreneurship within design and fashion in Flanders.

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerp - Belgium

+32 3 746 09 46

[email protected]

www.flandersdc.be