Fashion Talks uitverkocht

Eerste internationale modeconferentie in Antwerpen

Nu donderdag 17 oktober verzamelen 500 modeprofessionals in de Waagnatie in Antwerpen voor de Fashion Talks, een conferentie georganiseerd door Flanders Fashion Institute (FFI), onderdeel van Flanders DC. FFI doet dit in samenwerking met Design Platform Vlaanderen. Minister-President Kris Peeters opent de conferentie en Hare Majesteit de Koningin woont in de voormiddag de Fashion Talks bij.

Ons land staat tot ver buiten de landsgrenzen bekend als een modeland. De beroemde 'Zes van Antwerpen' zetten halfweg de jaren 80 van vorige eeuw België op de modekaart en ondertussen zorgen ook de volgende generaties modeontwerpers voor de continuïteit.

Qua tewerkstelling is de modesector een zwaargewicht in onze creatieve industrieën. Mode is bovendien een belangrijke exporttroef.

Met de gevestigde modeweken van Parijs, Londen en Milaan om de hoek, heeft Antwerpen geen nood aan een eigen fashion week. Toch staat de modewereld, internationaal en nationaal, voor grote uitdagingen. De globalisering, de opkomst van 'fast fashion' en e-commerce hebben het landschap op korte tijd danig veranderd. Tijdens de Fashion Talks doen lokale en internationale modeprofessionals uit de doeken hoe zij omgaan met dit veranderende modelandschap. Het Flanders Fashion Institute wil via de Fashion Talks de modesector nieuwe perspectieven en inzichten bieden en een netwerkmoment creëren.

Het volledige programma vindt u op de website.

Meer informatie?

Contacteer:

Trui Moerkerke, Communication Manager Flanders DC

+0474 26 61 28

Agnes Wené, Project Manager FFI

+03 226 14 47

 

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.

About Flanders DC

Flanders DC is the Flemish design and fashion center and works on strong and future-oriented entrepreneurship within design and fashion in Flanders.

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerp - Belgium

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be