Kindercongres Ikanda een groot succes

Vandaag ging in de Brabanthal in Leuven Ikanda door, het enige kindercongres in Vlaanderen. 1600 twaalfjarigen kwamen er luisteren naar onder meer Sven Nys, Jill Peeters en Sven Ornelis. Over de middag stonden doe-workshops rond cultuur, wetenschap en ondernemingszin op het programma.

 

Flanders DC, de organisatie voor ondernemingscreativiteit, organiseerde Ikanda voor de vierde keer. Op dit congres kunnen twaalfjarigen meer ontdekken over hun talenten.

“Met Ikanda willen we kinderen laten zien dat iedereen talent heeft. Het is een kwestie van hard werken en creatief zijn en niet zomaar doen wat iedereen doet,” aldus Pascal Cools, directeur van Flanders DC. “De setting, een congreshal, is belangrijk: Ikanda is een echt congres met een plenair gedeelte en met workshops. We willen de kinderen niet betuttelen en behandelen hen als directeurs van hun eigen leven.”

De sprekers spraken allemaal over hun talenten, hun job en over hoe ze hun loopbaan aangepakt hebben. Een quote van wereldkampioen veldrijden Sven Nys vat het mooi samen: “Er bestaat niets mooier dan van je hobby je beroep te kunnen maken.”

Andere sprekers waren: jeugdschrijver Marc De Bel, radiomaker Sven Ornelis, weervrouw Jill Peeters, tv-kok Wim Ballieu, wetenschapper en tv-maker Lieven Scheire, beatboxer Fatty K en kunstenaar-ondernemer Stefaan De Croock.

Pascal Cools is alvast een tevreden man. “Een leraar vertelde mij net dat een dag Ikanda beter is dan een week les. Dat is natuurlijk fantastisch. De sfeer op Ikanda is hoe dan ook uniek en optimistisch. Ik hoop dat we deze jongeren allemaal met minstens 1 “ikanda”-ervaring naar huis sturen.”

 

Foto's: Mark Florquin

 

 

 

 

http://www.ikanda2013.be

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.

About Flanders DC

Flanders District of Creativity (Flanders DC) is the single point of contact for entrepreneurs in the creative industries in Flanders. Flanders DC actively informs, promotes and inspires creative entrepreneurs who want to build or grow their business. Return on creativity is what we’re after.

Contact

Diestsevest 76 3000 Leuven Belgium

+32 16 24 29 04

[email protected]

www.flandersdc.be/en