Leuven, Stad van Ideeën

Op 17 mei staat alles in teken van innovatie en creativiteit

Op zaterdag 17 mei wordt Leuven Stad van Ideeën. Bedrijven en kennisinstellingen uit Vlaams-Brabant tonen langs een wandelparcours in het centrum hun strafste innovaties. Daarnaast is er nog een tijdelijk ideeënmuseum. En wie zelf met een idee aan de slag wil, kan terecht bij SOS-idee.

Flanders DC, de Vlaamse organisatie voor ondernemingscreativiteit, organiseert op 17 mei voor het eerst Stad van Ideeën. Dat gebeurt in samenwerking met Stad Leuven, Flanders Smart Hub Development en de provincie Vlaams-Brabant. De keuze voor Leuven is geen toeval. De stad is immers het centrum van een bloeiende kennisregio, met de universiteit en tal van hoogtechnologische bedrijven. In zeecontainers die langs een wandelparcours in het centrum zijn opgesteld, zullen zij tonen welke ideeën zij gerealiseerd hebben. Het bezoek aan de containers wordt trouwens een totaalervaring: je kan niet alleen kijken, maar vaak ook voelen, meedoen, testen en soms zelfs proeven. Een greep uit wat er te zien valt: een elektrische F1 wagen, bier op basis van witloof, zelfgemaakte, vederlichte vliegers en 3D-geprinte schoenen.

Naast deze containers is er in de Boekhandelstraat ook een tijdelijk ideeënmuseum. Bezoekers ontdekken er de geschiedenis van alledaagse voorwerpen. Alles begon ooit met een goed idee, van de deurbel tot de tandpasta, cornflakes en viltstiften.

Wie zelf een goed idee heeft en er aan de slag mee wil, kan na afspraak terecht bij experten van SOS-idee, de gratis dienstverlening van Flanders DC. Vernieuwing en innovatie komen niet alleen uit het laboratorium. Ook particulieren hebben al schitterende dingen bedacht, ideeën die de wereld een beetje of heel veel kunnen veranderen. Op 17 mei kunnen zij terecht bij experten terecht voor commercieel, technisch, auteursrechtelijk of financieel advies.

Stad van Ideeën wordt om 18 uur feestelijk afgesloten in het Stadhuis. Daar zullen Pascal Cools (directeur Flanders DC), Mohamed Ridouani (Schepen Leuven) en Karin Jiroflée (Gedeputeerde Vlaams-Brabant) de balans van de dag opmaken. Daarna volgt een receptie met streekbieren. Van harte welkom!

 

 

Trui Moerkerke

Communication Manager, Flanders DC

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.

About Flanders DC

Flanders DC is the Flemish design and fashion center and works on strong and future-oriented entrepreneurship within design and fashion in Flanders.

Contact

Nationalestraat 28 - 2000 Antwerp - Belgium

+32 3 746 09 46

info@flandersdc.be

www.flandersdc.be